A pankrációról

WWE az életem!!!

 

Pankráció

A pankráció a birkozás egy ága melyben a küzdő felek látványos külsőségek között verekednek.

A múltban az amerikai és kanadai pankráció jellemzője volt, hogy a meccsek eredményét előre eldöntötték, és a pankráció (másnéven wrestling vagy hivatásos birkózás) kifejezést később már csak az ilyen, előre eltervezett kimenetelű mérkőzésekre használták, melyeket worknek hívnak, azaz "megdolgozott meccs"-nek. A mai pankrációra jellemzőek a különböző ütések, dobások, ugrások és feszítések, melyek a klasszikus birkózáson kívül különböző harcművészetekből, azaz hibridekből származnak.

A modern pankráció egyfajta előadóművészet, ahol a résztvevők egy olyan műsort hoznak létre, mely egy küzdősport jellegű meccset szimulál. A realitás szintje a mérsékelttől (például az egyesült államokbeli World Wrestling Entertainment promóció) az igen realisztikuson át (például a japán stílus) a látványosan valószerűtlenig terjedhet (például a mexikoi lucha libre, mely jellemzően színpadias és stilizált). A kűzdőfelek úgy teszik a meccseket még izgalmasabbá, hogy különböző, más sportágtól átvett ruhát, vagy egyéb kiegészítőt (láncot, maszkot, palástot, sőt van, hogy gitárt) viselnek.

A pankráció szimulált, olyan értelemben, hogy az eredmények előre megbeszéltek, valamint a hatásuk az ellenfélre eltúlzott. Egyesek egyfajta előadásként vagy színjátékként kezelik, és nem használnák a "mű" vagy "megrendezett" kifejezéseket. Számos pankrációbeli manőver okoz valódi fájdalmat és akár súlyos sérülést is, ha helytelenül hajtják végre. Előfordul, hogy bizonyos hivatásos pankrátorok feldühödnek és ellenségesen viselkednek, ha valaki lekicsinylően beszél arról, amivel ők foglalkoznak, műnek nevezve azt. Néha fel is ajánlják a lehetőséget az ilyen embernek, hogy a ringbe lépve ugyanazt tehessék, amit a másik fél minden egyes meccs alatt (ráadásul sérülések nélkül), így bizonyítva, mennyire "mű" ez valójában. A játékban sokszor a meccset megrendező személyek, pusztán a közönség szórakoztatására arra kérik a pankrátorokat, hogy dobják le egymást a nézők közé. Sokszor hárman, vagy négyen verekednek egyszerre. Néha a bírókat is belekeverik a tömegverekedésbe, esetleg székekkel "ütik" egymást.

Forrás:www.wwehungarian.lapunk.hu /köszönöm/

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 19
Heti: 41
Havi: 161
Össz.: 74 269

Látogatottság növelés
Oldal: Pankrácio története
A pankrációról - © 2008 - 2018 - smackdown.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »